Mini och planeten collab x Emelie Almgren aka mosteremelie

Q/A mosteremelie

Möt Emelie Almgren "moster Emelie"

 

Först ut i vår webbserie med coola mammor är Emelie Almgren, en pysseldrottning från Örnsköldsvik med instakontot @mostermelie och som nu är aktuell i eXpression Umeå.  Följ med när Emelie hängde hos oss på Mini och planeten en förmiddag, valde ut sina favoriter till webbshopen och passade på att visa ett supersmart presentpyssel som verkligen alla kan göra!

Vi hade även ett inspirerande snack om second hand och hållbarhet. Mycket nöje!

 

 

 "Hej Emelie, för den som inte känner till dig, hur skulle du beskriva dig själv?"

- Jag är en kreativ person som gillar att göra vardagen lite mindre grå och tråkig och hittar gärna på roliga saker så mycket det går!

Försöker leva efter mottot att livet är kort - så gör vardagen kul! Tror att det hänger ihop med att en nära vän gick bort när vi var unga och det påverkade mig mycket.

I övrigt är jag en social person som gärna umgås med vänner och familj, anordnar fester och har ofta många projekt, varav ofta ett eller flera pyssel, på gång. När pandemin slog till och vi skulle börja isolera oss så kom jag igång med instagramkontot @mosteremelie för att få utlopp för både kreativitet och för att träffa människor på ett annat sätt. 

Bor med min man Jonathan, sonen Tintin - en klassisk villa, vovve, volvo familj utanför Örnsköldsvik. Jobbar som barnledare inom kyrkan samt som projektledare inom ett studieförbund.

 

 "Du är nu aktuell som antagen i eXpression design där du och flera andra lokala kreatörer tar fram designprodukter, kan du avslöja något om din produkt?"

- Nej tyvärr! Men den lanseras i maj!

 

"Vars hittar du din inspiration?"

- Naturen! Det är där jag mår som bäst. Testar gärna saker jag ser på instagram, pinterest eller i tidningar. 

 

"Hur skulle du beskriva din barnklädesstil?"

- Färgglad men med dova färger som brunt, senapsgult och liknande. Har gärna mönster, gärna naturinspirerade med t ex djur. Märket Mini Rodini är en favorit som dessutom är jätteroligt att handla preloved pga den höga kvalitén. 

Favoritplaggen på Tintin är alla gånger sweatshirt och leggings, Jag älskar ribbat och manchester! Tintin själv älskar att klä ut sig, det gjorde jag också när jag var liten.

 

"Till sist, har du några tips kring barn, miljö och hållbarhet - kanske till den nyblivna föräldern?"

- Jamen främst har jag lärt mig att man verkligen inte behöver köpa nytt! Vi har haft turen att ärva kläder mm men även utan det så går det verkligen att hitta i princip allt begagnat. Våga låna av vänner eller byt grejjer med varandra!

 Tror det är viktigt att man ser hållbarhet som något roligt och lustfyllt, där t ex att köpa second hand ger dig möjlighet att vara unik, kreativ och personlig. 

När det kommer till mina pyssel så hittar jag det mesta på loppisar eller i second hand butiker. Det kan handla om tyger, sidenband, fina gamla kort, böcker eller notblad. Genom att köpa en glasburk på loppis kan jag skapa en jättefin gå bort present som går att använda om och om igen. Jag slår ofta in presenter i fina tyger eller örngott.

 "Du har dessutom ett miljövänligt paketinslagingstips till oss idag, eller hur?"

- Ja jag tänkte tipsa om något så enkelt som att vända en vanlig papperskasse från mataffären ut och in och slå ett vackert band eller snöre runt. Kanske limma fast ett loppisfyndat bokmärke eller måla tallbarr med tusch som mönster. Så enkelt och blir jättesnyggt!"

 

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.