Inlämning - villkor och avtal

Mini & planeten låter era färdiganvända barnkläder, leksaker och barnvagnar få ett nytt hem och säljer dessa åt dig via kommissionsförsäljning i en trevlig och välsorterad butik med centralt läge.

Bli inlämnare - villkor och avtal

När kan jag lämna in?

ORDINARIE INLÄMNINGEN PÅGÅR FRAM TILL DEN 23;E APRIL

Uppsamlingstider v. 20 13-17 maj (endast små inlämningar 4 kassar med sommarkläder, skal/regnkläder, skor, leksaker och böcker)

Du bokar en tid för inlämning HÄR

Inlämningen öppnar sedan åter i augusti.

 

Hur funkar det?

 1. Rensa ut hemma

Börja med att rensa ut barnens kläder och saker hemma. Ett tips är att försöka göra det kontinuerligt under året så blir det aldrig ett jättestort projekt. De kläder som är hela, utan fläckar och inköpt under de senaste 5 åren kan du sälja hos oss. Har de förvarats under lång tid bör de helst tvättas igen innan inlämning.

 

Riktlinjer för inlämning:

Fint skick

- Hela (ej hål eller lossnade knappar osv)

- Utan fläckar

- Rena (nytvättade plagg höjer värdet så ge gärna kläder som lagrats en längre tid en tvättomgång samt att både ytterkläder och skor lätt glöms bort)

- Gärna inköpt under de senaste åren

 

Vi säljer barn- och mammakläder

- Barnkläder i strl 44-170

- Skor i storlekar upp till 36/37

- Gravid och amningskläder bör vara i toppskick och gärna från kvalitetsmärken som t ex BOOB

 

Leksaker

 • Här är skicket avgörande.
 • Nu tar vi emot tyg, trä och plast, elektronik mm
 • Även retro och vintage är intressant
 • Pussel och spel i toppskick
 • Uteleksaker och cyklar

 

Böcker

 • Bilderböcker för åldrarna 0-6 år
 • Läseböcker för barn i toppskick
 • Faktaböcker om barn, pottning, barnmat mm

 

Barnrumsinredning

 • Tavlor, sängkläder, barnmöbler mm
 • Endast utvalda lampor och mattor från vissa designmärken

 

Bebistillbehör

 • Babysitter, spjälsäng, babyvakt mm
 • Bärsele och bärsjal
 • Bilbarnsstol (inköpt senaste 5 åren)

 

Barnvagnar

 • Helt, fint skick krävs
 • Inköpt de senaste 5 åren

 

Sport/träning

 • Fotbollsskor och innebandyglasögon mm, som fortfarande kan räknas som kläder tar vi emot.
 • Tar ej emot skridskor och skidor mm som kan räknas som sportutrustning
 • Lek- och cykelhjälmar samt små barncyklar i fint skick går bra!

 

 1. Klädinlämning

- Vik ihop de kläder du vill sälja och lägg i en papperskasse alt en kartong med lock. Sortera gärna dem efter säsong och märk påsen med t ex sommar/vinter eller jul.

- Skor lägger du i en separat papperspåse.

- OBS! Märk påsarna med namn och telefonnummer!

- Inlämning sker på bokad tid i kassan i butiken. Boka tid HÄR.

Vid din första inlämning skriver du på ett avtal samt går igenom villkor.

 

 1. Urval och prissättning

Vid din inlämning väljer vi på Mini och planeten ut vilka kläder som vi kommer att sälja, helt enkelt de plagg som är i gott skick och ej är äldre än 5 år. Gärna välkända märken, i härliga färger och mönster. De kläder som ej följer kriterierna, t ex som inte är nytvättade och har fläckar mm får du tillbaka direkt vid inlämning Fråga gärna personalen i butiken om du är osäker på något.

Mini och planeten sätter priserna på plaggen och säljer sedan efter tema/säsong under 1 år. De kläder som inte säljs skänker vi till välgörenhet.

Prissättning sker efter vad Mini och planeten ser fungerar på secondhandmarknaden och men hamnar ofta kring  en tredjedel till ca 50 procent av nypriset helt beroende på märke, skick, efterfrågan osv.

Märken vi gärna säljer: Kavat, Polarn o. Pyret, Mini Rodini, BOOB, Viking, Tretorn, Reima, Newbie, HM Exclusive, Didriksons, SuperFit, Ergobaby, Nöstebarn, Engel, Disana, Geggamoja, Villervalla, Isbjörn of Sweden, Ralph Lauren, Livly, Kaxs, Elodie Details, Småfolk, Janus, Ecco, Lindberg mm

 

 1. Försäljning

Dina inlämnade kläder kommer säljas efter säsong under 1 år, för att öka förtjänsten. Vi säljer via den kanal som passar bäst - butik, webbshop och sociala medier.

De kläder som ej sålts efter 1 år skänker vi vidare till välgörenhet.

Som inlämnare får du 40 procent av försäljningspriset.

(På varor från Fjällräven, Houdini och även alla typer av bärselar och sjalar som följer kriterierna ovan samt barnvagnar gäller 75 procent av försäljningspriset)

 

 1. Utbetalning

När plagget är sålt kan du få dina pengar utbetalade en månad senare. Mini och planeten gör nämligen en avstämning i mitten av varje månad. När ditt tillgodokonto når 400 kr och över så betalas det ut automatiskt. Innan dess kan du använda ditt tillgodo som betalning i butiken.

 

 1. Frågor och kontakt

Har du frågor kring din inlämning kan du maila miniochplaneten@gmail.com alt skicka ett meddelande via vår instagramsida @miniochplaneten. Info om inlämningen hittar du på minioplaneten.se och telefonnummer till butiken är 072 1519052.

Och det går ju givetvis alltid jättebra att komma förbi oss i butiken! Varmt välkommen som inlämnare och kund hos en välsorterad secondhandbutik i Örnsköldsvik!

 

Avtal för kommissionsförsäljning,

Avtal för kommissionsförsäljning,

Kommissionsavtal vers 2022-01-31

 

 

Kunden har idag lämnat egendom, nedan kallat varor, till Viloma Nord AB med org.nr 559234-9322, nedan kallad ”Mini och Planeten”.

 

Vid överlämnadet av varorna erhåller kunden en kopia på detta avtal, det fungerar även som kvitto på de inlämnade varorna. Det åligger kunden att kontrollera att samtliga angivna uppgifter är korrekta. Vid eventuella ytterligare inlämningar erhåller kunden ett separat kvitto för den inlämningen, detta avtal gäller även för dessa inlämningar. Vid inlämning utförs en gemensam första genomgång av varorna.

 

Efter att varorna inlämnats äger Mini och planeten full rätt att bestämma vad som därefter sker med varorna, i det innefattas vilka varor som skall tas in till kommissionsförsäljning, till vilket pris, eller om varorna sorteras bort och då lämnas till utvalda välgörenhetsorganisationer. Särskilt viktigt att notera är att när varorna överlämnats till Mini och planeten har kunden inte rätt att begära tillbaka sina varor annat än genom förtida uppsägning av detta avtal, se nedan. Sålda varor kan aldrig begäras åter. Vid stöld, svinn eller skada på vara som tagits ut till försäljning skall kunden anmäla detta till sitt försäkringsbolag för ersättning, det åligger kunden att hålla sin egendom försäkrad. Vid stöld, svinn, eller skada på enskild vara av ringa värde som tagits ut till försäljning ersätter Mini och planeten kunden för motsvarande varans kommission beräknat på förmodat försäljningspris

 

På sålda varor erhåller kunden kommission om 40 procent på varans försäljningspris, resterande 60% tillfaller kommissionären Mini och planeten. Utbetalning av kommission görs månadsvis till av kunden uppgivet kontonummer alternativt swishnummer. Mini och Planeten sätter för var tid ett minimibelopp för utbetalning, exempelvis minst 200 kr i samlad kommission. För barnvagnar, fjällräven-produkter, samt houdini, erhåller kunden kommission om 75% på varans försäljningspris.

 

Kunden intygar i och med underskriften av detta avtal att varorna vid överlämningstillfället är dennes och har tillkommit denne genom köp, byte eller gåva.

 

Kommissionsavtalet upphör per den dag då samtliga varor är sålda och kundens andel av försäljningsvärdet utbetalats alternativt den dag som infaller 2 år efter det tillfälle då avtalet tecknades. Kunden har möjlighet att säga upp avtalet i förtid och begära de varor som kunden fortfarande har äganderätten till (det vill säga varor som ej sålts eller skänkts) åter. I det fallet skall dock kunden ersätta Mini och planeten för den skada (kostnad) den åsamkas i och med avtalets förtida upphörande. Kunden är medveten om- och införstådd med att Mini och planetens kostnader främst uppstår i samband med att varorna lämnas in och förbereds för försäljning. Parterna är överens om att skadans storlek skall anses vara Mini och planetens provision på det förmodade försäljningspriset på de aktuella varorna.

                                                           

Utöver vad som regleras i dessa villkor gäller Kommissionslagen (2009:865) var kunden omnämns som kommittent och Mini och planeten som kommissionär.

 

I Mini och planetens kundregister skapas ett kundkonto där kundens samtliga uppgifter

sparas. Mini och planeten hanterar personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, GDPR.