Inlämning - villkor och avtal

När kan jag lämna in?

Vardagar på butikens vanliga öppettider.

Vars lämnar jag in?

- I kassan i butiken på Lasarettsgatan 18, Örnsköldsvik

Hur funkar det? Läs mer här:

1. Rensa ut hemma

Börja med att rensa ut barnens kläder hemma. Ett tips är att försöka göra det kontinuerligt under året så blir det aldrig ett jättestort projekt. De kläder som är hela, utan fläckar och inköpt under de senaste 5 åren kan du sälja hos oss. Har de förvarats under lång tid bör de helst tvättas igen innan inlämning.

Kriterier för inlämning:

- Hela (ej hål eller lossnade knappar osv)

- Utan fläckar (använd fläckbortagare t ex galltvål innan tvätt så kanske de går bort!)

- Rena (nytvättade plagg höjer värdet!)

- Inköpt under de senaste 5 åren

- Barnkläder i strl 44-170, skor i trl upp til 36/37 

- Mammakläder i toppskick!

2. Klädinlämning

- Vik ihop de kläder du vill sälja och lägg i en papperskasse alt en kartong med lock.

- Skor lägger du i en separat papperspåse.

- OBS! Märk påsarna med namn och telefonnummer!

- Inlämning sker på drop in, vanliga öppettider på vardagar. Lördagar krävs tidsbokning.

3. Urval och prissättning

 Efter din inlämning väljer vi på Mini och planeten ut vilka kläder som kommer gå att sälja, helt enkelt de plagg som är i gott skick och ej är äldre än 5 år. Gärna välkända märken, i härliga färger och mönster. De kläder som ej följer kriterierna, t ex som inte är nytvättade och har fläckar mm kommer du göra sämre förtjänst på, så var noga vid rensningen hemma. Och fråga gärna personalen i butiken om du är osäker på något.

Mini och planeten sätter priserna på plaggen och säljer sedan efter säsong under 1 år. De kläder som inte säljs skänker vi till välgörenhet.

Prissättning sker efter vad Mini och planeten ser fungerar på secondhandmarknaden och men hamnar ofta kring  en tredjedel till ca 50 procent av nypriset helt beroende på märke, skick, efterfrågan osv.

Märken vi gärna säljer: Kavat, Polarn o. Pyret, Mini Rodini, BOOB, Viking, Tretorn, Reima, Newbie, HM Exclusive, Didriksons, SuperFit, Ergobaby, Nöstebarn, Engel, Disana, Geggamoja, Villervalla, Isbjörn of Sweden, Ralph Lauren, Livly, Kaxs, Elodie Details, Småfolk, Janus, Ecco, Lindberg mm

4. Försäljning

Dina inlämnade kläder kommer säljas efter säsong under 1 år, helt enkelt för att öka förtjänsten. Vi säljer via den kanal som passar bäst - butik, webbshop och sociala medier. 

De kläder som ej sålts efter 1 år skänker vi vidare till välgörenhet.

Som inlämnare får du 40 procent av försäljningspriset. 

(På varor från Fjällräven, Houdini och även alla typer av bärselar och sjalar som följer kriterierna ovan samtbarnvagnar gäller 75 procent av försäljningspriset)

5. Utbetalning

När plagget är sålt kan du få dina pengar en månad senare. Mini och planeten gör nämligen en avstämning kring den 10:e varje månad. När ditt tillgodokonto når 150 kr och över så betalas det ut automatiskt.

 

 Var inte rädd för att fråga. Vår butik är nystartad och det finns alltid saker som går att förklara bättre eller göra bättre. Maila oss på miniochplaneten@gmail.com eller skriv på instagram eller facebooksidan. Eller ännu bättre, kom förbi butiken på Storgatan 19 A i Örnsköldsvik och säg hej!

 

Avtal för kommissionsförsäljning,

Kommissionsavtal vers 2020-08-07

Kunden har idag lämnat egendom, nedan kallat varor, till Viloma Nord AB med org.nr 559234-9322, nedan kallad ”Mini och Planeten”.

 

Vid överlämnadet av varorna erhåller kunden en kopia på detta avtal, det fungerar även som kvitto på de inlämnade varorna. Det åligger kunden att kontrollera att samtliga angivna uppgifter är korrekta.

 

Efter att varorna inlämnats äger Mini och planeten full rätt att bestämma vad som därefter sker med varorna, i det innefattas vilka varor som skall tas in till kommissionsförsäljning, till vilket pris, eller om varorna sorteras bort och då lämnas till utvalda välgörenhetsorganisationer. Särskilt viktigt att notera är att när varorna överlämnats till Mini och planeten har kunden inte rätt att begära tillbaka sina varor annat än genom förtida uppsägning av detta avtal, se nedan. Sålda varor kan aldrig begäras åter. Vid stöld, svinn eller skada på vara som tagits ut till försäljning ersätts kunden motsvarande varans kommission beräknat på förmodat försäljningspris.

 

På sålda varor erhåller kunden kommission om 40 procent på varans försäljningspris, resterande 60% tillfaller kommissionären Mini och planeten. Utbetalning av kommission görs månadsvis till av kunden uppgivet kontonummer alternativt swishnummer.

 

Kunden intygar i och med underskriften av detta avtal att varorna vid överlämningstillfället är dennes och har tillkommit denne genom köp, byte eller gåva.

 

Kommissionsavtalet upphör per den dag då samtliga varor är sålda och kundens andel av försäljningsvärdet utbetalats alternativt den dag som infaller 2 år efter det tillfälle då avtalet tecknades. Kunden har möjlighet att säga upp avtalet i förtid och begära de varor som kunden fortfarande har äganderätten till (det vill säga varor som ej sålts eller skänkts) åter. I det fallet skall dock kunden ersätta Mini och planeten för den skada (kostnad) den åsamkas i och med avtalets förtida upphörande. Kunden är medveten om- och införstådd med att Mini och planetens kostnader främst uppstår i samband med att varorna lämnas in och förbereds för försäljning. Parterna är överens om att skadans storlek skall anses vara Mini och planetens provision på det förmodade försäljningspriset på de aktuella varorna.

                                                           

Utöver vad som regleras i dessa villkor gäller Kommissionslagen (2009:865) var kunden omnämns som kommittent och Mini och planeten som kommissionär.

 

I Mini och planetens kundregister skapas ett kundkonto där kundens samtliga uppgifter sparas. Mini och planeten hanterar personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, GDPR.