Monica Torstensdotter driver föreningen Från Hjärta till hjärta

Q/A engagemang med Monica

I våras tog vi på Mini & planeten ett snack med mamman Monica Torstensdotter, aktuell med föreningen Från hjärta till hjärta som i september anordnar en gala till förmån för kvinnojouren i Örnsköldsvik. 

Det blev ett givande samtal om vad som kan hända när man vågar engagera sig, läs mer här!

 Hejhej Monica! Kan du berätta om dig själv?

Jag är en hemvändande öviksbo som blev kvar här efter föräldraledigheten. Ett drömhus råkade komma ut på marknaden precis när vi var på väg tillbaka till Stockholm och gjorde att jag, mannen och vår son Jack valde att stanna. Jobbar som chef och gillar böcker och att gå på loppisar.

Hur startade föreningen Från hjärta till hjärta?

Inför en jul ville jag samla ihop julklappar hos vänner och familj för att ge bort till behövande familjer. Den insamlingen blev snabbt något väldigt mycket större och det värsta var att jag fick upp ögonen för hur otroligt många barn och vuxna som är ekonomiskt utsatta. De julklappsönskningar som kom in handlade inte om leksaker utan om praktiska saker som typ ett par stövlar eller en jacka. Det var då jag beslutade att fortsätta engagera mig och startade Från hjärta till hjärta.

Har du något tips till den som känner att man vill göra något men tycker att det känns svårt att hitta tiden etc?

Ja först och främst handlar allt om prioriteringar, vill du hjälpa någon så måste du TA dig tiden till det. Sedan behöver inte alla starta insamlingar utan det behövs ju att många ställer upp på de insamlingar som redan finns. Hitta din hjärtefråga och kör på det bara! Att gilla och dela inlägg på sociala medier t ex, är också engagemang och är ett gratis sätt att vara delaktig och gör skillnad ❤️

Tack Monica, till sist, just nu samarbetar du med Kvinnojouren Örnsköldsvik i ett spännande projekt - berätta mer!

Från hjärta till hjärta är med och anordnar en stor insamling för Kvinnojouren i Örnsköldsvik. Det blir en gala den 30 september som ska blanda trevligheter och allvar, underhållning och berättelser från verkligheten.

 Hur känns det att gå från julklappsinsamling till att styra en gala?

Så spännande och otroligt läskigt på samma gång!

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.