Mini och planeten får miljöpris

Mini och planeten får miljöpris

Mini och planeten får miljöpris

"För sin affärsidé att sälja och återbruka barnkläder tilldelas Anna Söderström årets lokala miljöpris av Centerpartiet.

Centerpartiets lokala miljöpris, som delas ut till en person, förening eller företag som gör insatser för klimat och miljö, går i år till företagaren Anna Söderström. Med sin butik Mini & Planeten återbrukar hon textilier genom att sälja färdiganvända barnkläder second hand. 

Hela motiveringen lyder:
Textilier är svåra att återvinna som material, därför är det mycket viktigt att återbruka kläder och att tyget finns i bruk så länge som möjligt. Anna Söderström erbjuder genom sin butik Mini&Planeten barnkläder av hög kvalitet som är värda flera liv med många barn.

Det finns en stor marknad för second hand med många ideella aktörer och ändå finns det plats för företag som kommersiellt hittar nischer. Anna har på kort tid skapat en butik som tillför något nytt till stadsbilden i Örnsköldsvik samtidigt som hon arbetar aktivt med sociala medier och webbutik. Genom att vara kommunikativt aktiv bygger hon kunskap och intresse hos kunder och andra följare kring kretslopp och cirkulär ekonomi."

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.